Frittata on italialainen nimi ruokalajille jonka enemmistö tuntee “espanjalaisena munakkaana” – frittatan voi valmistaa pannulla tai uunissa.  Tämä on hyvä resepti jos kaapissa on kasviksia ja lihaa joista pitäisi päästä eroon, koska frittatan täytteet voi valita itse omien mieltymystensä mukaan. Alla oleva resepti on siis vain esimerkki mitä itse käytin omaan frittataani.

IMG_20130729_090902

Aamiaisfrittata

1 keskikokoinen bataatti

1 sipuli

1/2 pkt pekonia

4 nitriititöntä nakkia

kourallinen pinaatinlehtiä

1/2 keskikokoinen kesäkurpitsa

1/2 punainen paprika

2 keskikokoista tomaattia

8 munaa

1/2 dl kermaa

1 dl juustoraastetta

0,5 dl parmesaania

Ohjeet:

1. Viipaloi bataatti noin 1-2 cm paksuisiksi viipaleiksi, pistele viipaleisiin haarukalla reikiä ja laita ne mikroon kannellisessa astiassa noin 5 minuutiksi. Bataattiviipaleet ovat valmiita, kun veitsi uppoaa niihin pehmeästi kokeiltaessa. Kuutioi kypsät bataatit noin 1 x 1 cm kokoisiksi kuutioiksi.

2. Silppua sipuli ja paista pannulla öljyssä tai voissa kunnes sipulit ovat kuultavia. Pilko pekoni ja nakit, lisää ne joukkoon, paista kypsäksi. Lisää viimeiseksi revityt pinaatinlehdet, paista sekoittaen noin minuutti.

3. Siirrä sipulit, lihat ja pinaatinlehdet pannulta kulhoon. Lisää hieman öljyä pannulle ja paista silputtu kesäkurpitsa sekä kuutioidut tomaatit ja paprikat. Paista kunnes vihannekset ovat hieman pehmenneet, sen jälkeen siirrä ne samaan kulhoon muiden kanssa. Mausta valkosipulirouheella ja mustapippurilla, sekoita.

4. Voitele piirakkavuoka ja asettele bataattikuutiot pohjalle tasaisesti. Haarukoi liha-vihannesseos kuutioiden päälle.

5. Sekoita toisessa kulhossa munat ja kerma, vispaa mahdollisimman ilmavaksi. Kaada muna-kermaseos vuokaan, ei tarvitse sekoita.

6. Ripottele juustoraaste ja parmesaani päälimmäiseksi.

7. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea. Anna vetäytyä noin 5 minuuttia ennen tarjoilua.

IMG_20130729_092426

Lisää luettavaa:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Twitter