Koska näin kesällä tekisi mieli syödä jäätelöä joka päivä, oli pikkuhiljaa havahduttava siihen sokeri- ja lisäainemäärään mikä kaupan jäätelöiden mukana suuhun kulkeutuu. Törmäsin tähän ohjeeseen alunperin PaleoNewbien sivulla, tässä siis suomeksi käännetty ohje. Jäätelökoneella tulee varmaan nopeammin valmista ja parempaa jälkeä, tämä ohje on kuitenkin tehty niille jotka haluavat tehdä jäätelön alusta asti käsin. Makoisia herkutteluhetkiä!

Ben & Jerry’s Cherry Garcia – kirsikka-suklaajäätelö

1 tlk täysrasvaista kookosmaitoa

400 g tuoreita kirsikoita (myös pakastetut käyvät, kunhan sulatat ne ensin)

1 tl vanilja-aromia

0.5 dl vaahterasiirappia

1 dl murskattua 70% suklaata

Ohjeet:

1. Poista tuoreista kirsikoista varret ja kivet. Siirrä 1/4 kirsikoista sivummalle myöhempää käyttöä varten, ja soseuta loput 3/4.

2. Lisää kirsikkasoseen joukkoon kookosmaito, vanilja-aromi ja vaahterasiirappi. Älä lisää loppuja kirsikoita tai suklaata vielä! Sekoita noin minuutin ajan.

3. Pilko loput kirsikat haluamasi kokoisiksi paloiksi ja sekoita (älä soseuta!) ne kirsikka-kookosmaitoseoksen joukkoon.

(Mikäli sinulla on jäätelökone, voit tässä vaiheessa kaataa seoksen koneeseen. Lisää murskatut suklaanpalat joukkoon kun seos on paksuuntunut jonkin verran.)

4.  Kaada seos pakkasenkestävään astiaan, mikäli se ei sellaisessa jo ole. Laita astia pakkaseen ja odota noin tunti.

5. Tunnin kuluttua seos on alkanut jäätyä reunoilta, joten riko jäätynyt koostumus esimerkiksi vispilällä tai sauvasekoittimella. Sekoita kunnes seoksessa ei ole näkyviä ‘jäätymiä’. Laita seos takaisin pakastimeen.

6. Toista jäätymien rikkominen uudelleen noin 30-60 minuutin kuluttua. Lisää tällöin myös murskattu suklaa joukkoon ja sekoita se seokseen.

7. Toista sekoittamista ja jäätymien rikkomista kunnes jäätelö on saavuttanut halutun koostumuksen. Yleensä tähän menee noin 3-5 tuntia riippuen pakastimen tehokkuudesta.

8. Syö ja nauti! Jäätelö säilyy kyllä pakastimessa jos et syö kaikkea kerralla, mutta seuraavan kerran syötäessä sitä täytyy jälleen ‘rikkoa’ ja sekoittaa koska siinä ei ole lisäaineita ja säilöntäaineita jotka pitävät ‘kaupan jäätelön’ pehmeänä ja notkeana pidemmän aikaa.

 

jaatelo

Ja eikun syömään!

Lisää luettavaa:


One Response to Ben & Jerry’s Cherry Garcia – kirsikka-suklaajäätelöä paleosti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Twitter