Sosiaalisessa mediassa ja blogeissa on pyörinyt viime aikoina KOHUPANNARIEN ohje, joka on ihastuttanut helppoudellaan. Koska itseäni epäilytti pelkkä banaani (nopea hiilihydraatti) reseptissä, halusin tehdä oman versioni lisäämällä siihen avokadoa (hyviä rasvoja ja proteiinia). Ja miten herkullisia niistä tulikaan! Tästä reseptistä riittää arviolta noin 12 lettuun.

Periaatteessa banaanin ja avokadon voisi korvata muillakin hedelmillä, kunhan muistaa vastaavasti käyttää tarpeeksi sidosaineita, kuten kananmunaa tai mantelijauhoa, pitämään taikinan koossa. Tämä resepti kuitenkin onnistui varsin mainiosti ihan tällaisenaan. Avokado on maultaan niin mieto että banaanin maku peittää sen helposti alleen.

Avokado-banaaniletut

1 kypsä banaani

1 kokonainen avokado

4 munaa

1 tl kanelia

koivusokeria maun mukaan

7 tippaa nestemäistä vaniljasteviaa

1. Pilko banaani ja kuutioi avokado kulhoon, soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Lisää munat ja jatka sekoittamista kunnes taikina on juoksevahkoa (kuten lettutaikina). Lisää haluamasi mausteet – itse käytin kanelia, koivusokeria ja vaniljasteviaa, mutta ne eivät ole pakollisia eivätkä vaikuta lettutaikinan onnistumiseen. Banaani itsessään tekee taikinasta jo varsin makeaa!

2. Lämmitä paistinpannu (itse käytän lettupannua) ja lisää 1 rkl kookosöljyä tai 1 rkl voita. Itse käytin kirkastettua voita. ÄLÄ PAISTA LIIAN KUUMALLA PANNULLA! Parhaat tulokset tulevat lämmöllä 3-4 (asteikko 1-6) paistettaessa noin 2-4 minuuttia. Liian kuuma pannu polttaa letun ennen kuin se ehtii kunnolla hyytyä, ja silloin se hajoaa käännettäessä.

3. Kun rasva on sulanut, lisää 2 rkl lettutaikinaa ja levitä se lusikalla tai lastalla noin 10 cm halkaisijaltaan olevaksi letuksi. Älä tee liian isoja, ne eivät pysy kasassa! Älä myöskään levitä taikinaa liian ohueksi kerrokseksi, sekään ei pysy kasassa.

4. Paista kunnes letun yläpuoli on hyytynyt ja käännä sitten joko lastalla tai heittämällä pannulla ympäri.

5. Tarjoiluehdotus: Ripottele valmiiden lettujen päälle koivusokeria ja tarjoile sokeroimattoman kermavaahdon sekä marjojen kera.

IMG_20130419_185940_snaptastic_2

Lisää luettavaa:


One Response to Avokado-banaaniletut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Twitter