RasvamaksaVuodatus.netin mielenkiintoinen ominaisuus on että se näyttää millä hakusanoilla tälle sivustolle on päädytty. Mikäli etsijät eivät ole löytäneet hakemaansa, tässä hieman kohdistettuja vastauksia.

rasvamaksa karppaus

Karppaamisella EI saa rasvamaksaa aikaiseksi (ainakin jos karppaa oikeaoppisesti eikä fuskaa) mutta sokerilla, viljalla ja perunalla saa kyllä maksansa rasvoitettua – niin, ja tietysti alkoholilla. Sen sijaan karppaus kyllä AUTTAA rasvamaksan korjaamisessa kun turhat hiilarit saadaan karsittua pois ruokavaliosta. Alkoholiperäiseen rasvamaksaan ensimmäinen korjaus on alkoholin juonnin lopettaminen, heti. Karppaus ei pahemmin auta jos yhä jatkat kaljan tai viinan lipittämistä päivittäin, maksassasi ei ole moniajomahdollisuutta että se osaisi polttaa sekä alkoholia että valmistaa glukoosia rasvasta samanaikaisesti.

reissumies gluteiini

Kyllä, Reissumiehessä on gluteiinia, niin kuin kaikissa kotimaisista viljoista tehdyissä leivissä. Reissumies on erityisen katala siksi että vaikka se näennäisesti mainostaa olevansa ruisleipä, tuoteselosteessa lukee kuitenkin myös vehnäjauho. Gluteiinitonta vastinetta Reissumiehelle ei taida ollakaan, kannattaa konsultoida hyvinvarustetun marketin leipäosastoa löytääksesi leipää joka olisi tehty esimerkiksi riisistä, hirssistä tai tattarista. Karppaus.infon reseptiosiosta löytyy tosin useita makoisia reseptejä joista voi tehdä omat karppausystävälliset leipänsä.

korkea alat arvo

ALAT-arvo viittaa nimenomaan paikalliseen maksavaurioon, yleensä joko rasvamaksaan, maksakirroosiin tai muuhun katalaan. Korkea ALAT-arvo lienee määrittelyltään reilusti viitearvojen yli – naisten normaali ALAT-arvo on 10-45 ja miesten arvo on 10-70. Itselläni ALAT-arvo oli viime mittauksessa 100, joten olen naisten asteikolla pahasti pulassa. Toisaalta, olen tavannut rasvamaksatapauksia joiden arvo on ollut 450 (miehiä) ja ovat silti onnistuneet pelastautumaan maksakirroosikohtalolta aloittamalla karppauksen.

rasvamaksa

Lainaan lyhyesti Wikipediaa: ”Rasvamaksalla tarkoitetaan rasvan runsasta kertymistä maksaan, jolloin maksa laajenee. Yleisin rasvamaksan aiheuttaja on vyötärölihavuus, toiseksi yleisin runsas alkoholin käyttö. Myös erilaiset virvoitus- ja energiajuomat aiheuttavat rasvamaksaa.” Etenkin tuo viimeinen saa minut vähän tyrskähtelemään – no duh, virvoitus- ja energiajuomissa on yleensä ihan homona sokeria, liekö se sitten ihme? Tossa Wikipedia-pätkässä korpeaa tosin ”aiheuttaja on vyötärölihavuus” – ei se vyötärölihavuus ole mikään öinen kostaja joka valitsee uhrinsa sattumalta. Ihan jokainen omilla ruokavalinnoillaan saa aikaan oman vyötärölihavuutensa – ja nimenomaan vyötärölihavuus on merkki siitä että on kehittymässä tai on jo kehittynyt insuliiniresistenssi ja tätä myöden metabolinen oireyhtymä. Seuraava askel onkin sitten diabetes, ellei elintavat muutu. Jos siis haluat eroon rasvamaksasta ja sitä myöden vyötärölihavuudesta, kannattaa aloittaa vähähiilihydraattinen ruokavalio.

rasvamaksa alat

Korkea ALAT-arvo yhdistettynä vyötärölihavuuteen ja/tai runsaaseen alkoholin käyttöön viittaa aika vahvasti siihen että sinulla voi olla rasvamaksa – parhaiten saat siitä selvyyden ylävatsan ultraäänikokeella. Jos ultraääni on normaali mutta arvo on silti koholla etkä ole vyötärölihava etkä käytä alkoholia, kannattaa varautua pahimpaan. Tosin, en ole kuullut yhdestäkään maksasyövästä tai vastaavasta jossa ei olisi edeltävänä vaiheena ollut maksakirroosia, joka taatusti kyllä näkyy viimeistään siinä ultraäänessä – ja muistaakseni kirroosipotilaiden ALAT-arvot ovat jossain ihan pilvissä.

ylävatsan ultraäänitutkimus

Kätevä tutkimus jolla helposti katsotaan mitä maksassa, sappirakossa, haimassa ja muualla ylävatsan elimissä tapahtuu. Makaat vasemmalla kyljelläsi sairaalapedillä, otat paidan pois ja hoitaja levittää kyyyyyyylllmäää geeliä oikeaan kylkeesi ultraäänikuvausta varten. Tutkittavasta kohteesta riippuen tutkimus kestää noin 10-20 minuuttia. Ei, et valitettavasti saa nukutusta tai muitakaan jänniä lääkkeitä, koska se ei satu. Monitorissa näet tosin jänniä mustavalkoisia nykytaidesommitelmia (erityisesti sappisora sappirakon sisällä näyttää mielenkiintoiselta), mutta muuten tästä kokemuksesta on vaikea repiä mitään erityistä viihdearvoa.

eroon rasvamaksasta

Helppo vastaus – aloita vähähiilihydraattinen ruokavalio. Jos haluat tehdä sen vaikeamman kautta, niin ensimmäiseksi lopeta kaikki alkoholin käyttö, se säästää maksaasi jos hieman. Sitten laihduta, keino on vapaa. Jos nautit itsesi kiduttamisesta niin Painonvartijat on erityisen suositeltava vaihtoehto, koska sieltä ei seuraa muuta kuin itkua ja nälkää. Mutta siis tosissaan – olet saanut rasvamaksasi aikaan nimenomaan puputtamalla sokeria, viljaa (kyllä, pasta on tehty vehnäjauhoista ja riisikin on eräs viljalajike) ja perunaa, joten paras tapa korjata se on lakata syömästä ruokaa jolla rasvoitit maksasi alunperin. Tiedän, ei ole helppoa tehdä perinpohjaista muutosta, mutta maksasi kyllä kiittää jälkeenpäin.

korkea rasvamaksa

Tällä on kysyjä varmaan viitannut korkeisiin maksa-arvoihin, sillä tietääkseni rasvoittunut maksa ei kasva korkeutta eikä vaihda sijaintia ruumiisi sisällä. Kannattaa siis katsoa edellisiin kohtiin antamani vastaukset.

Lisää luettavaa:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Twitter