Lääkäri soitti tänään ja kertoi että maksa-arvoni on lähtenyt laskuun. Itselle paras tieto oli kuitenkin että triglyseridini ovat laskeneet viitearvoihin – kaikki kolesteroliarvoni ovat siis normaalit. Myös ”hyvän” kolesterolin eli HDL:n määrä oli lähtenyt nousuun, eli omat verikokeeni vahvistavat sen mitä olen aiemmin karppauksen terveysvaikutuksista lukenut. Otin myös mittanauhan esiin, ja vaikka ei virallinen mittauspäivä vielä olekaan (pyrin ottamaan ”viralliset” mitat kerran kuussa), huomasin että vyötäröstä on lähtenyt navan kohdalta 8 cm jo pois, samaten rinnanympäryksestä (rintojen alta) on myöskin kadonnut 6 cm. Ja tämä siis alle kahdessa viikossa! Muita mittoja en ottanut, tämä lähinnä kiinnostuksen vuoksi koska farkut ja rintaliivien ympärys ovat tuntuneet löysiltä tänään.

En olettanut että triglyt olisivat laskeneet noin nopeasti viitearvoihin – toisaalta, eivätpä ne hirveästi koholla olleet alkutilanteessakaan. Olen syönyt päivittäin kaksi E-EPA -kapselia (500 mg per kapseli) joista olen saanut omega-3:sta, sekä lisäksi yhden 10 000 IU (vastaa 250 mikrogrammaa) kapselin D-vitamiinia, jota suositellaan erityisesti insuliiniresistanssista kärsiville. Lisäsin vasempaan sivupalkkiin uuden sivun ”Veriarvot” josta voi tarkkailla muutoksia jatkossa. Glukoosi oli jälleen koholla, ja lääkäri tekikin lähetteen sokerirasituskokeeseen. Oma arvioni kohonneesta glukoosista uusimmassa verikokeessa oli edellisenä yönä huonosti nukkuminen, sillä se saa elimistön käymään ylikierroksissa. Soittelen ensi viikolla sokerirasistusajasta, saas nähdä miten kauan sinne pääseminen kestää näin pääkaupunkiseudulla – veikkaan että siellä voi olla useampikin raskaana oleva ylipainoinen nainen jonossa ennen minua.

Tänään alkavat lätkän MM-kisat, joten penkkiurheilijana en välttämättä kirjoittele ihan niin tiuhaan lähiaikoina – tosin saatan jonain hiljaisempana hetkenä kirjoittaa useamman tekstin ”varastoon” ja asettaa julkaisuaikataulut niin että joka päivälle löytyy tuoretta luettavaa. Tässä parhaillaan pohdin sopivia kisaeväitä – vaikka sanotaan että napostelu on pahasta, tulen syömisestä iloiseksi. Miksi en siis söisi, jos teen sen terveellisesti? Veikkaanpa että ruokalistalla on siis A-luokan nakkeja ja coleslaw’ta perunasalaatin sijaan, juustokuutioita ja suolakurkkusiivuja, sekä vihanneksia dipattavaksi kunnon rasvaisten dippien kera. Alkoipas yhtäkkiä tehdä mieli jerkyä – ehkä pitäisi vielä poiketa kauppaan… Tai kanansiipiä. Onhan sentään viikonloppu!

Laihduttaa voi rennostikin, kunhan tietää mitä tekee!

Lisää luettavaa:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Twitter